Vigtigt at vide, inden du beslutter dig for at læse som elektriker

Hvis du overvejer at blive elektriker i f.eks. København, Aarhus eller i en anden storby og undrer dig lidt over, om du virkelig er egnet til erhvervet; elektriker, her gennemgår vi, hvilke personlige egenskaber der kan være gode at have, når du tager et skridt ind i arbejdslivet som elektriker. Alle er forskellige, og et erhverv bliver så meget lettere og sjovere, hvis du naturligt passer ind i det erhverv, som du vælger.

Elektrikerfaget kan være livstruende

Det kan være godt at vide på forhånd at arbejdet med el kan være farligt. På arbejdspladsen hver dag en risiko for at blive udsat for forbrændinger, elektrisk stød og fald fra højder, da elektrikere ofte arbejder på høje plateauer eller stilladser.

Ubehagelige arbejdes stillinger

Elledninger og elektriske systemer er sjælden lige til at arbejde med, de er næsten altid gemt væk under gulve og bag vægge. Så du bør helst ikke have klaustrofobi, højdefrygt eller være bange for at kravle rundt i mudder. Hvis du har slidgigt eller andre smerter i kroppen, er du muligvis ikke optimalt egnet til elektrikerhvervet.

Fysik styrke

Det er et plus, hvis du træner og passer godt på din krop, fordi som nævnt ovenfor, så udsættes kroppen for meget. Du arbejder ofte i ubehagelige positioner, store dele af dagen. Derfor så er arbejdet nemmere, hvis du har en stærk og vedligeholdt krop.

Koncentration

Det er en fordel, hvis du ikke har koncentrationsvanskeligheder, da en stor del af jobbet som elektriker er at læse forskellige specifikationer, manualer og instruktioner. For at arbejdet kan være nemmere og relativt problemfrit, skal man være i stand til at behandle sådan information nemt, hvilket slet ikke er et indlysende træk for mange.

Godt syn

Du kan ikke arbejde som elektriker, hvis du f.eks. er farveblind, da du skal være i stand til at identificere de forskellige farver på ledninger, der fortæller dig, hvilken slags strøm der er i ledningerne, du arbejder med.

God til problemløsning

Hvis du synes at problemløsning er sjovt og spændende så har du stor potentiale til at blive en rigtigt god elektriker. 

Du kan lide variation 

At arbejde som elektriker er et varieret yrke, hvor du kan arbejde med mange forskellige ydelser, hvis du kigger på Norh Entreprises ydelse liste, så kan du se at de beskæftig sig med mange forskellige former for ydelser indenfor el. Som elektriker kan du derfor altid lære mere og tage forskellige kurser i nye spænende områder indenfor faget.