Pærer ser altid ud til at sprænge i de mest upassende øjeblikke.

Så hvad er det egentlig, der får en pære til at sprænge i luften? Her er By DEL elektriker Gentofte bedste bud på nogle af de mest almindelige årsager til, hvorfor det sker.

Manglende isolering omkring pærens bund

Nogle gange bruger pæreproducenter ikke nok isolering i pærens sokkel. Manglende isolering i bunden af ​​en pære får metalbasen til at smelte. Når basen smelter, kan den gas, der er lagret i pæren, sive ud. Den utætte gas forårsager en trykubalance, som kan resultere i, at pæren eksploderer.

Løs forbindelse i stikket

En løs forbindelse mellem pæren og fatningen kan også være årsag til, at en pære eksploderer. En løs forbindelse får el til pæren at springe hen over kontakten frem for at strømme gennem. Løsningen her er simpel: Skrue pæren korrekt fat i fatningen, den skal sidde stramt.

Olie fra dine hænder

Når du rører en pære med dine hænder, tænker du sandsynligvis ikke, at olien fra din hud kan få en pære til at eksplodere på et andet tidspunkt. Halogenpærer er særligt følsomme over for olie fra din hud. Når en halogenpære tændes, opvarmes den olie, du efterlader på overfladen, og skaber et varmt spot på pæren. Når olien fortsætter med at varme op, kan der begynde at opstå revner, som derefter kan føre til, at der lækker gas ud af pæren.

Den utætte gas kan i sidste ende få pæren til at eksplodere. Hvis du ser revner dukke op i en pære, skal du slukke for armaturet og fjerne pæren hurtigt og forsigtigt.

Hvad skal jeg gøre når mine pære ofte eksploderer?

Kontakt en elektriker, de pære der forhandler i de danske byggemarkeder og i butikker er som regel af høj kvalitet og bør ikke eksplodere. Fejlen kan skyldes dit el-system derhjemme og det er en autoriseret elektriker der kan hjælpe dig med at finde og rette op på fejlen i dit el-system.