Alt for mange dage bliver ødelagt, fordi man ikke kan komme ovenpå. Du behøver ikke døje med en rigtig depression for at kende til dårlige dage. Hverdagens stress og jag kan ende med at give en følelse af, at du aldrig rigtig får iværksat nogen af de projekter, du ellers har ambitioner om. 

Her kan du få nogle gode tips til, hvordan du for eksempel kan ændre din energi og indstilling og få mere ud af dagene.

Sæt daglige mål og rutiner for dig selv

Det er lettere sagt end gjort at lave ændringer i hverdagen. For hvem vil ikke gerne dyrke mere motion? Hvem vil ikke gerne være friskere, have mere overskud og få klaret mere? Svaret er selvfølgelig, at det er der vel ingen, der ikke gerne vil. Men derfra og så til rent faktisk at få gjort noget ved det, er der et stykke vej.

En af de metoder, der kan være god at starte med, er at begynde med at sætte sig små mål. Det behøver ikke at være noget voldsomt, men selv en lille ændring i hverdagen kan være et skridt imod større ting. Begynd for eksempel med at sætte dig et dagligt mål: Hver dag skal du tage tyve armbøjninger, eller hver dag skal du læse i en time, eller hver dag skal du bruge en halv time på en crosstrainer. 

Det kan være en god idé med professionelt udstyr som en crosstrainer til at holde sig i gang. Det virker måske lidt vildt at investere i udstyr med det sammen. Men netop de penge, du har investeret, kan være med til at motivere dig til at gøre noget ved det. Bare tænk, hvor stort et spild, det ville være, hvis du slet ikke fik udnyttet din nye crosstrainer. Det er motivation nok i sig selv.

Forbedr dig lidt efter lidt

Metoden med at sætte sig et lille mål til hver dag, er god, fordi den er overskuelig, men du også kan bruge den til at bygge flere gode vaner op. Arbejd for eksempel ud fra det system, at du hver anden uge tilføjer endnu en ny vane eller et nyt dagligt mål, du skal opfylde. På den måde får du langsomt fyldt på, og du får pludselig gjort mange af de ting, du gerne vil.

Med tiden begynder disse ’pligter’ så efterhånden at føles mere som noget, du har lyst til. Det kan føles tilfredsstillende at overholde dine løfter til dig selv, og på den måde ender du med en helt ny og positiv energi i din hverdag.